El futur de la FP

Una setantena d’empresaris i representants de centres de formació professional del territori participen en un acte en què també es distingeixen les trajectòries de Sebastià Catllà i Francisco Fernández.

La nova llei de Formació Professional interessa als centres d’ensenyament i al teixit empresarial del territori. Així ho va demostrar l’assistència d’una setantena d’empresaris i professors dels centres de formació professional de la comarca que van participar ahir a la tarda en una taula rodona organitzada per la Fundació Lacetània. En l’acte es va debatre el futur de la formació professional a partir de la llei aprovada l’any passat per la Generalitat.

Més agilitat

El president de la Cambra de Comerç i de la Fundació Lacetània, Pere Casals, va aprofitar l’acte per demanar “més agilitat a la Generalitat en el moment de desplegar la llei, que es destinin els recursos que calguin i que es tingui en compte la realitat de cada territori en el moment de fer-ho”. Casals també va apuntar la necessitat d’adoptar el model centreeuropeu o bé les polítiques aplicades al País Basc en matèria de formació professional. Els centres participants a la trobada també van reivindicar que s’escolti les necessitats de cada centre en el moment de plantejar les polítiques del sector.

La nova llei, una oportunitat

La taula rodona va comptar amb la participació del president del Consell Català de Formació Professional, Jordi Ficapal, la directora de Pimec Serveis Ocupacionals i de Qualificació, Lourdes Esteban, i la secretària de Sòcioeconomia de CCOO, Antònia Pasqual. Tots tres experts van coincidir en la necessitat de posar en valor la formació professional, van defensar la nova llei com una oportunitat i van destacar la importància que les empreses participin des del primer moment per poder dissenyar una oferta formativa que s’adapti a les necessitats del mercat laboral situant l’alumne al centre del debat.

Reconeixement a dues trajectòries

En el marc de l’acte es va fer un reconeixement a les trajectòries de Sebastià Catllà i Francisco Fernández, que han estat ferms defensors de la formació professional. Aquesta distinció s’afegeix a la rebuda els darrers dies en els premis que atorga el Consell Català de Formació Professional.

Aquest ha estat el darrer acte de celebració dels 25 anys de la Fundació Lacetània foto_a_DSF0201 general

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *