Talent+Empresa premia els millors projectes emprenedors d’alumnes d’FP del Bages

Talent+Empresa ha premiat 6 projectes, 3 de cicles formatius de grau mitjà i 3 de cicles formatius de grau superior, més dues mencions especials.

Els treballs premiats han estat els següents:

Cicles formatius de grau mitjà:

  • PHONE DESINFECT. De Neus Bioque, Raul Cuevas, Míriam Oró i Andrea Ureña de l’Escola Montserrat. Consisteix en unes tovalloletes que serveixen per desinfectar el mòbil, permetent que aquest es pugui utilitzar en àmbits sanitaris, d’educació, menjadors, oficines, etc. amb les màximes garanties per no transmetre infeccions.
  • RIBBON. D’Andrea Povedano, Andrea García, Eva Camino i Núria Galiano de l’Escola Montserrat. És una cinta adaptable al cap, que té uns punts de pressió i que amb l’ajuda d’herbes aromàtiques disminueix el mal de cap i ajuda a la relaxació.
  • ESTABVIEW. De Carles Costa de l’institut Guillem Catà. És un estabilitzador per a càmera de vídeo fet amb fusta.

Cicles formatius de grau superior:

  • MIST. D’Andrea Salguero de l’Escola Joviat. Consisteix en una taula de transferència de fibra de carboni que no interfereix en les imatges radiològiques i facilita el diagnòstic.
  • HIGIENIC DIAPER. De Sara Albareda, Cristian Hervias i Roger Vidal de l’Escola Montserrat. Consisteix en un expositor de bolquers i de tovalloletes per posar a les guarderies, residències, etc.
  • FOS. De Bruno Oliveira de l’institut Lacetània. És un projecte de creació de finestres fotovoltaiques.

Les dues mencions especials han estat pels projectes SalutCard, de Pau Argemí de l’Escola Joviat i Projecte Aquil·les, de Roger Pons de l’institut Lacetània.

Els 6 projectes premiats rebran un ajut econòmic de 300 € (200 lliurats per Caixabank i 100 per la Patronal Metal·lúrgica del Bages) i els de grau superior, a més, podran gaudir d’una beca d’estudis de 2.500 € al campus de Manresa de la UVIC-UCC. Tots els projectes premiats comptaran amb suport en la seva posada en marxa per part d’experts en creació d’empreses i tindran a la seva disposició una borsa de 2.500 € (lliurats per ICL Iberia i Grup Taelus) per a les despeses que comporti aquest procés. Properament hi haurà una reunió entre els premiats i els membres del jurat per concretar el seguiment que es donarà a cada projecte.

Talent+Empresa és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Manresa, la Fundació Althaia i el Departament d’Ensenyament coordinada per la Fundació Lacetània, amb l’objectiu de premiar els millors projectes d’emprenedoria que elaboren els alumnes de formació professional i donar-los a conèixer a les empreses. En aquesta edició, han format part del jurat de Talent+Empresa les empreses ICL Iberia, Grup Taelus, Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, Deltalab, CTM, FUB, Maxion Wheels, Grup Fluidra, L’Agrícola Regional, La Caixa, Departament d’Ensenyament, Morning Labs, Patronal Metal·lúrgica i Tecnium.

L’acte de lliurament dels premis ha estat presidit per en Melcior Arcarons, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, en Pere Casals, president de la Cambra de Comerç i en Manel Jovells, director de la Fundació Althaia.

2017_06_12 GM DSC_00222017_06_12 GM DSC_00252017_06_12 GM DSC_00292017_06_12 GS Escola Montserrat DSC_00342017_06_12 GS Lacetania DSC_00362017_06_12 Accesit GM DSC_00152017_06_12 GS accessit Lacetània DSC_00182017_06_12 GS DSC_0031